maanantai 2. tammikuuta 2012

Lauren Oliver: Kuin viimeistä päivää


Kirja kertoo normaalista (tai lähes normaalista) tytöstä, jonka elämä muuttuu kertaheitolla. Lukion viimeistä (neljättä) vuotta käyvä Samantha Kingston on koulun suosituimpia tyttöjä. Hänellä on kolme parasta ystävää sekä siisti poikaystävä, jota kaikki himoitsevat.
    Perjantai helmikuun 12. päivä on Cupidon päivä, jolloin jaetaan ruusuja suosion merkiksi. Mitä enemmän saa, sen parempi. Päivä on yksi Samin lempipäivistä. Lisäksi illalla hänen olisi tarkoitus mennä poikaystävänsä Robin luo. Silti Sam saa Robilta melko miedon viestin ruusun mukana, vaikka olisi toivonut muuta. Sen sijaan hän saa lapsesta asti tuntemaltaan hieman hajamieliseltä pojalta Kentiltä erilaisen ruusun.
    Kent pitää samana iltana bileet kotonaan, jonne on kutsuttu melkein koko koulu (siis yläluokat) Samia sekä koulun kummajaista Juliet (Psyko) Sykesia myöten. Sinä iltana tapahtuu jotain outoa. Samin elämä kääntyy ylösalaisin valkoisessa välähdyksessä. Hän kuitenkin saa vielä huomisen aikaa.


Tietoja:

Kirjailija: Lauren Oliver

Sivumäärä: 412
Teoksen nimi: Kuin viimeistä päivää
Painettu Suomessa: WS Bookwell Oy, Juva 2010
Suomentanut: Tero Valkoinen

Englanninkielinen alkuteos: Before I Fall
Alkuteos painettu: HarperCollins Publishers, 2010Tajutessani saman päivän toistuvan uudelleen ja uudelleen, ajattelin, että jaksaisinko lukea samaa tarinaa, vielä kohtalaisen pitkää sellaista. Mutta jatkettuani lukemista, kirja veikin mennessään ja tarina muuttui. Se huipentui kohti loppua.
    Suosittelisin kirjaa myös muillekin kuin asettamalleni ikäryhmälle. Kirja näyttää meille sen toisen puolen 2000-luvun nykymaailmasta.

Arvosana kirjalle kouluasteikolla:
Syy: Ansaitsi täydet kädet, mutta tarinan alku, samanlaisen päivän toistuminen pari kolme kertaa oli hiukan tylsähköä luettavaa.


Ei kommentteja: