lauantai 7. tammikuuta 2012

L. J. Smith: Vampyyripäiväkirjat 4, Pimeän piiri

Olen pahoillani, että jotkut näistä kirjasarjoista etenevät hiukan epäjärjestyksessä, koska olen lukenut ensimmäisiä osia aikaisemmin ja muistikuvani niistä ovat jo osittain haihtumaan päin. Lisäksi en omista suurimpaa osaa näistä kirjoista, vaan lainaan niitä kirjastoista. Tämä voi olla aika sekava postaus, mutta lopussa kerron vähän edellisistä vampyyripäiväkirjoista (skippaa siis sinne, jos et ole ennen lukenut tätä sarjaa).


Nyt kun jopa kertaalleen kuollut vampyyri-Elena on poissa, alkaa Bonnie, Elenan paras ystävä, pitämään Vampyyripäiväkirjoja. Unessaan hän tapaa kuollutta Elenaa ja tuntuu kuin tämä yrittäisi kertoa hänelle jotakin.
    Bonnien toisella parhaalla ystävällä Meredithillä on syntymäpäivä, jonka Bonnie on luullut olleen jo viikkoa aikaisemmin. Heidän ystänsä - tai "ystävänsä" - Caroline haluaa, että kaikki olisi niinkuin ennen ja hän aikoo pitää Meredithille syntymäpäiväjuhlat. Hän kertoo niistä Bonnielle ja pyytää tätä tuomaan synttärisankarin Carolinen talolle kertomatta juhlista. Yhdessä he päättävät kutsua myös Sue Carsonin ja Vickie Bennettin koulustaan.
    Juhlat. Kellon lähestyessä keskiyötä, tytöt siirtyvät Carolinen huoneessa makuupusseille ja jatkavat juttelua. Jossain vaiheessa keskustelun aihe siirtyy Stefaniin ja Elenaan, jotka molemmat ovat nyt poissa. Stefan tosin lähti takaisin Italiaan Elenan kuoltua. Tyttöjen ikävä Elenaa kohtaan saa Bonnien kertomaan heille unestaan. Yllytettynä Bonnie uskoo saavansa yhteyden Elenaan parapsyykkisillä voimillaan esimerkiksi Ouija-laudalla(yhdistetään spiritismiin). Sellainen löytyy myös Forbesien (Carolinen isän ja äidin) komerosta. He saavat yhteyden Elenaan, mutta kesken tapahtumasarjan tulee sähkökatkos ja tytöt lähtevät juoksemaan kohti ulko-ovea.
    Joku heistä saa surmansa ja yhdessä tytöt haluavat löytää murhaajan. Mukaansa he saavat Elenan entisen poikaystävän (ennen Stefania) Mattin, joka haluaa myös lopun tällaiselle. Mutta ensimmäiseksi tarvitaan paria asiaa, joista Bonnie kuuli unessaan.Tietoja:
Kirjailija: Lisa Jane Smith

Sivumäärä: 221
Teoksen nimi: Vampyyripäiväkirjat 4: Pimeän piiri
Painettu Suomessa: Otava, Keuruu 2011
Suomentanut: Pirkko Biström

Englanninkielinen alkuteos: The Vampire Diaries 4: The Dark Reunion
Alkuteos painettu: Lontoo 1991
Kirja on vauhdikkaasti kerrottu, josta erityisesti pidän Twilightin ja Vampyyripäiväkirjojen välillä. Alussa olin taas vähän miettimässä, että mitäköhän taas on tapahtunut, koska en muistanut edellisestä kirjasta mitään. Johtui varmaankin siitä, että edellisen kirjan lukukerrasta on jonkin aikaa ja lisäksi täysin erilainen TV-sarja sekoittaa pääni. En oikein keksi tästä kirjasta erityisempiä arvosteluja, mutta suosittelisin kirjaa luettavaksi. Siis jos on lukenut aikaisemmat osat.

Arvosana kirjalle kouluasteikolla:
Syy: Kuvailua käytettiin aika vähän ja asiat etenivät erittäin nopeasti, mutta pääasia, että pysyin kärryillä. Pidin kyllä juonesta.

_________________________________________________________
Vampyyripäiväkirjat

Elena Gilbert on 17-vuotias lukiolainen fiktiivisessä Fell's Churchin kaupungissa. Hänellä on kaksi parasta ystävää, Bonnie McCullough ja Meredith Sulez, sekä Caroline Forbesin hän on tuntenut lapsesta saakka ja on hyvä ystävä tämän kanssa. Elenan vanhemmat ovat juuri kuolleet auto-onnettomuudessa ja hän asuu pikkusiskonsa kanssa tätinsä ja tämän miesystävän luona.
    Koulun alkaessa kouluun tulee uusi oppilas, Stefan Salvatore. Elena haluaa hänet itselleen, mutta niin haluaa myös Caroline. Tuleva vuosi ei tiedä hyvää heidän ystävyydelleen.
    Elena rakastuu Stefaniin samoin kuin Stefan Elenaan. Elena saa tietää Stefanista uusia puolia. Siitä alkaa pitkä seikkailu, jota kirjoittavat pahat vampyyrit, levottomat henget, ihmissudet ynnä muut noidat.
Kirjasarja on 10-osainen. Ylempi kuva Googlesta.


Ei kommentteja: