tiistai 27. maaliskuuta 2012

John Boyne: Poika raidallisessa pyjamassa

Kuva Googletettu ©Bazar

Bruno on 9-vuotias pienikokoinen poika, jonka isä saa paremman työn jostain muualta kuin kotoaan Berliinistä. Koko perhe joutuu muuttamaan isän mukana uuteen taloon, joka sijaitsee keskellä ei-mitään, naapurina suuri, pitkä loputtomiin jatkuva piikkilanka-aita.
      Bruno huomaa siskonsa kanssa talon korkeuksista, että aita ei olekaan pelkästään aita, vaan aitaus. Ja suuri sellainen. Aitauksen sisällä on parakkeja ja sotilaita. Siellä on myös miehiä, poikia, isiä, enoja, setiä ja isoisiä raidallisissa pyjamissa. He eivät ole iloisia.
      Bruno lähtee löytöretkelle löytääkseen jotakin ja ollakseen kuolematta tylsyyteen. Hän todellakin löytää jotain.Tietoja:
Kirjailija: John Boyne

Sivumäärä: 206
Teoksen nimi: Poika raidallisessa pyjamassa
Suomentaja: Laura Beck

Englanninkielinen alkuteos: The Boy in the Striped pyjamasSurullinen tarina on kerrottu pienen pojan näkökulmasta melko vakavasti. Kirja saattaa järkyttää, eikä ole 9-vuotiaille luettavaksi, niinkuin takakannessa kerrotaan. Viimeksi mainitussa paikassa ei kerrota mitenkään yksityiskohatisesti kirjan juonta, joten en minäkään. Suosittelen kuitenkin yli 12-vuotiaita (ja aikuisia) lukemaan kirjan alusta loppuun ajatuksella.

Arvosana kirjalle kouluasteikolla: 9
Syy: En voi sanoa, että pitäisin kirjasta, mutta onnittelut kirjailijalle: olet hyvä.

Ei kommentteja: