tiistai 27. maaliskuuta 2012

L. J. Smith: Vampyyripäiväkirjat 5, Uusi aika: Suden hetki


Tarinaa aletaan kertoa myös Damonin näkökulmasta. Pahat kettusisarukset saapuvat Fell's Churchiin jotakin hampaankolossaan. He saavat Damonin puolelleen ja näin juksuttavat Stefania muuttavansa tämän ihmiseksi. Ihmis-Elena ihmettelee Stefanin katoamista ja lähtee etsimään vampyyriä ystävineen.
Lumottu puu kuitenkin estää ystävysten matkanteon ja kukas muukaan kuin Damon saapuu hätiin. Damon - joka ei ole oma itsensä - "kidnappaa" Elenan ja Mattin. Hän tekee heille pahaa, mutta jotenkin kaikki kääntyy taas hyvin. Tai ei sittenkään. Matkan aikana opit pari uutta sanaa: Voima, lumisadepallo ja malakki.

Tietoja:
Kirjailija: Lisa Jane Smith

Sivumäärä: 491
Teoksen nimi: Vampyyripäiväkirjat 5, Uusi aika: Suden hetki
Painaja Suomessa: Otava
Suomentaja: Joel Kontro

Englanninkielinen alkuteos: The Vampire Diaries: The Return: The Nightfall


Mikäli joku on huomannut, että en ole päivittänyt tätä blogia vähään aikaan (2-3 kuukauteen), niin se on johtunut juuri siitä etten ole ehtinyt lukea muita kirjoja, koska minulla on ollut tämä kirja kesken. Mikä taas on ilmeisesti johtunut siitä, etten ole jaksanut lukea sekä siitä, että olen joutunut lukemaan/tekemään paaljon koulujuttuja. Toisin sanoen olisin voinut saada luettua tämän kirjan nopeammin, jos siinä olisi ollut se pieni mukaansatempaavuus. Huono puoli näissä L.J. Smithin kirjoissa on, että tapahtumia kyllä on, muttei niikään jännitystä ym. vastaavaa. Lisäksi kirjan nimen ilmoittaminen on tuottanut vähän hankaluuksia. Katsokaa vaikka.

Arvosana kirjalle kouluasteikolla:
Syy: Suoraan sanottuna tyylsä. Näitä vampyyripäiväkirjoja on aivan liikaa ja niitä ilmestyy aivan liian nopeaan tahtiin.

Tämä on siis minun mielipiteeni, te saatte olla ihan eri mieltä, olinpa sitten väärässä tai en.Ei kommentteja: